کد خبر : 1115
تاریخ انتشار : یکشنبه 15 مهر 1397 - 21:46

تهیه باسلق در روستای هدف گردشگری مانیزان

تهیه باسلق در روستای هدف گردشگری مانیزان

همدان – باسلق از جمله سوغاتی های شهرستان ملایر است که در نهمین مراسم آیینی و ملی شیره‌پزی روستای هدف گردشگری «مانیزان» نحوه تهیه آن برای گردشگران به نمایش درآمد. دریافت ۵ MB به گزارش گشت و گذار، استان همدان دارای آیین ها و سنت هایی است که ریشه در قدمت ۳ هزار ساله آن


همدان – باسلق از جمله سوغاتی های شهرستان ملایر است که در نهمین مراسم آیینی و ملی شیره‌پزی روستای هدف گردشگری «مانیزان» نحوه تهیه آن برای گردشگران به نمایش درآمد.

دریافت ۵ MB

به گزارش گشت و گذار، استان همدان دارای آیین ها و سنت هایی است که ریشه در قدمت ۳ هزار ساله آن دارد، در این میان شیره پزی و تهیه باسلق در اغلب نقاط استان همدان به خصوص در شهرستان ملایر و روستای مانیزان صورت می گیرد.

قدمت پخت شیره انگور به کاشت آن رسیده و داشتن زمین مساعد و محصول کشاورزی، از ویژگی‌های خاص منطقه مانیزان شهرستان ملایر است.

وجود انواع انگور و سنت پیشین گذشتگان مبنی بر وجود مراسم شیره پزی از شاخص‌های این منطقه است به طوری که شیره پزی در روستای مانیزان بعد از برداشت انگور و معمولا در پایان شهریور و تا نیمه های مهرماه انجام می‌شود.

پخت شیره انگور در این روستا قدمتی ۷۰۰ ساله دارد و طی سال های اخیر اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان برای پاسداشت این آئین سنتی نسبت به برگزاری جشنواره شیره پزی اقدام می کند.

در این مراسم که همه ساله تا اواخر مهرماه برگزار می ‌شود و انگور فرآوری شده به طرق مختلف مانند شیره انگور، باسلوق، کشمش و شربت انگور فراوری و به فروش می‌رسد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.