عدم دسترسی به سوئیفت بین المللی موجب دشواری خرید کالا در بنادر ایران/ گلوگاه های رسوب کالا در بنادر ایران کدامند؟
به گزارش پایگاه خبری گشت و گذار نیوز: مسعود پل مه، با بر شمردن عوامل مهم در کندی انتقال کالا از بنادر ایران، گفت: ناکارآمدی از جمله دلایل مهم در ماندگاری یا رسوب کالاهای وارداتی در بنادر ماست، ترخیص کالاهای وارداتی به کشور در آخرین مرحله اداری و مالی به گمرک خواهد رسید در نتیجه شاید اینگونه تصور شود گلوگاه اصلی رسوب کالا گمرک است در حالیکه واقعیت امر اینگونه نیست.
وی در ادامه افزود: از جمله عوامل مهم و تأثیرگذار ماندگاری کالاهای وارداتی، ابتدا عدم دسترسی به سوئیفت بین المللی است در نتیجه انتقال ارز و پرداخت هزینه های خرید کالا به کندی و با دشواری صورت می پذیرد، همچنین دریافت مجوزهای گوناگون و مستقل از هم، مانع دیگری برای تسهیل ترخیص کالاست.
دبیر کل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران، در خصوص نیازهای کشتیرانی بین المللی، اظهار کرد:
فعالیت کشتیرانی صرفاً معطوف و منحصر به فعالیت کشور صاحب پرچم نیست در نتیجه با هر تعداد کشتی با مالکیت ایرانی یا تحت پرچم جمهوری اسلامی ایران، این امر امکان پذیر است، لذا کشتی ها بدلیل عدم وجود محدودیت تردد و فعالیت می توانند در سایر مسیرهای تجاری ولو بدون لزوم به تردد در بنادر ایران فعالیت کنند. بدین لحاظ نمی توان برای این بخش از فعالیت های لجستیکی سقف ناوگان قائل شد.
وی اشاره کرد: در این زمینه هر چند هر مقدار افزایش تناژ مالکیتی و تحت پرچم، موجب افزایش سهم تبادل کالاهای دریابرد و ارتقاء رنکینگ جمهوری اسلامی ایران در جهان خواهد بود.
پل مه به لزوم منابع انسانی به عنوان رکن مهم تشکل ملی کشتیرانی ایران، اشاره کرد و افزود: این تشکل با ایجاد روابط مؤثر با دست اندرکاران حرفه ای بین المللی توانسته است ضمن دستیابی به متون و منابع علمی و تخصصی امکان حضور نیروهای ایرانی را در دوره های آموزشی و کارگاههای تخصصی بین المللی فراهم کند.
او ادامه داد: این در حالیست که در داخل کشور با ایجاد و انعقاد تفاهم نامه همکاری رشته های تحصیلی مدیریت بازرگانی دریایی و بندری را در سطوح لیسانس، فوق لیسانس و دکتری با دانشگاه آزاد اسلامی به توافق رسیده و در دست اجرا می باشد و مترادف با آن با بهره مندی از مکانیزم های اجرایی و در اختیار داشتن دو آموزشگاه – آموزش های کوتاه مدت و کاربردی را به علاقه مندان این حوزه ارائه می کنیم.
دبیر کل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران، در خصوص انعقاد تفاهم نامه با انجمن حمل و نقل ایران، بیان کرد: انجمن کشتیرانی با ایجاد تعامل و همکاری حرفه ای با سایر تشکل ها سهمی در برقراری روابط دو سویه ضمن حفظ حقوق و احترام متقابل داشته است. در همین راستا در امور آموزشی، رفع موانع کسب و کار، حل اختلاف و نیز تسهیل فرایندهای مالی و عملیاتی برای اعضای بین تشکلی اقدامات خوب و در خور توجه ای تدارک و اجراء شده است.
پل مه با اشاره به اهمیت هوشمندسازی حمل و نقل دریایی، گفت: گردش اطلاعات در حوزه کسب و کار دریایی و بندری از جایگاه مهمی برخوردار است، لذا این حوزه در خصوص هوشمند سازی و بهره مندی از نرم افزارهای بروز و سیستم های کامپیوتری و ماهواره ای به نسبت سایر مدلهای حمل و نقل پیشتاز بوده است، هر چند مشکلات حاصل از محدودیت های تحریمی ما را از دستیابی آسان و سریع به نوآوریها و تکنولوژیهای روز دنیا باز می دارد و مانعی بر بهره مندی از کشتی های خودران و تجهیزات بندری مشابه بوده است، در عین حال این مشکلات مانعی بر گسترش و توسعه فعالیت های لجستیک دریایی و بندری کشور نبوده است.
ارسال دیدگاه