احداث ۶.۲ میلیون هکتار طرح آبخیزداری و آبخوانداری در کشور

اراک- وزیر جهاد کشاورزی گفت: تاکنون ۶.۲ میلیون هکتار آبخیزداری و آبخوانداری در کشور انجام شده است و پیش بینی می‌شود این رقم تا پایان دولت به هفت هکتار افزایش پیدا کند. به گزارش گشت و گذار، کاظم خاوازی ظهر شنبه در آئین افتتاح اولین پارک آبخیز کشور در منطقه گردشگری گردو اراک، اظهار کرد: […]


اراک- وزیر جهاد کشاورزی گفت: تاکنون ۶.۲ میلیون هکتار آبخیزداری و آبخوانداری در کشور انجام شده است و پیش بینی می‌شود این رقم تا پایان دولت به هفت هکتار افزایش پیدا کند.

به گزارش گشت و گذار، کاظم خاوازی ظهر شنبه در آئین افتتاح اولین پارک آبخیز کشور در منطقه گردشگری گردو اراک، اظهار کرد: بخشی از کشور ما درگیر سیل است و بنابراین آبخیزداری و آبخوانداری کاری است که حتماً باید در کشور با آن پرداخت.

وی با اشاره به اینکه تاکنون ۶.۲ میلیون آبخیزداری و آبخوانداری در کشور انجام شده است، افزود: تقریباً کمتر از ۴ درصد حوضچه‌های آبخیز ایران دچار سیل نیست و در هر نقطه‌ای از ایران، امکان سیل‌های شدید وجود دارد. و در ۲۸ درصد از اراضی کشور سیل از شدت بسیار بالا برخوردار است.

وی خاطر نشان کرد: به ازای هر هکتار آبخیزداری که انجام می‌دهیم، ۴ تن در سال رسوبات پشت سدها را کاهش می‌دهیم و ۹ تن در سال فرسایش خاک را کم می‌کنیم.

وی ادامه داد: به طور متوسط دبی قنات‌های چاه‌های ما با آبخیزداری سه و نیم برابر می‌شود. فعال شدن هر رشته قنات یعنی یک روستا و آبادی فعال می‌شود و مجموعه زندگی تحت تأثیر قرار می‌گیرد. بنابراین یکی از کارهای بزرگی که در این مدت اتفاق افتاده است، بحث آبخیزداری و آبخوانداری است.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: ظرفیت جنگل‌های دنیا چهار میلیارد هکتار است که سهم ایران از این جنگل‌ها بسیار کم است. این جنگل‌های نقش بسیار زیادی در حفظ بقای انسان دارند.

خاوازی ادامه داد: تقریباً می‌توان گفت، سالیانه چیزی حدود ۳۷ میلیارد تن بی اکسید کربن را با استفاده از جنگل‌ها جذب می‌کنیم. بنابراین باید قدر درختکاری و قدر جنگل‌ها را بدانیم.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: دولت در سال ۹۹ توجه ویژه‌ای به جنگل‌کاری نشان داده است و در سال جاری ۴۷ هزار هکتار کار غنی‌سازی جنگل‌ها انجام شده و در همین راستا نیز با هدف بیابان زدائی بیش از ۳۵ هزار نهال کاشته شده است.

وی خاطرنشان کرد: در مجمع امسال بیش از ۳۳۰ هزار درخت کاری انجام داده شد و امیدواریم با همکاری مردم و نهادهای مختلف در حوزه درختکاری، جنگل کاری، بیابان زدائی و حفظ این منابع اتفاقات خوبی رخ دهد.