خرید و ذبح دام زنده خارج از نظارت شبکه دامپزشکی ممنوع است

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، گفت: ذبح دام باید صرفا در کشتارگاه ها تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی انجام شود. به گزارش گشت و گذار به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، محمدمهدی گویا، در آستانه فرا رسیدن عید سعید قربان، به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری‌های قابل انتقال بین […]


رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، گفت: ذبح دام باید صرفا در کشتارگاه ها تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی انجام شود.

به گزارش گشت و گذار به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، محمدمهدی گویا، در آستانه فرا رسیدن عید سعید قربان، به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان، در خصوص توصیه‌های بهداشتی، اظهار کرد: به مناسبت برگزاری مراسم عید قربان، از خرید دام زنده و یا گوشت‌هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می‌شوند، خودداری شود.

وی با تاکید بر اینکه دام زنده باید از میادین عرضه مجاز تحت نظر سازمان دامپزشکی خریداری شود، تصریح کرد: ذبح دام باید صرفاً در کشتارگاه‌ها تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی انجام شود و به هیچ عنوان مردم دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنند.

گویا ادامه داد: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند و همچنین خونابه ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: مردم باید دقت کنند که به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است، ذبح و مصرف نکنند. گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود. جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتی گراد، مصرف شود.

گویا همچنین از تمامی معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور درخواست کرد که با هماهنگی ادارات دامپزشکی استان‌ها، در جهت رعایت توصیه‌های بهداشتی و به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان، اقدامات و هماهنگی‌های لازم را انجام دهند.